1 TORRETTA GIREVOLE 2 appoggiate a terra 3 MODELLO XJM 4 MODELLO FX 4 MODELLO FX
MODEL GX MODEL XJ MODEL XJM MODEL FX ARIPI DE PLOAIE


EFICIENŢĂ ENERGETICĂ PRIN REDUCEREA CONSUMULUI GRAŢIE TURBOREDUCTOARELOR RM

TurbinaEnergia necesară pentru înfăşurarea furtunului reprezintă elementul esenţial în economia sistemelor de irigaţii autopropulsate: grupul turboreductor RM cu by-pass apă şi cutie de viteze cu patru trepte integrate reduce pierderile de presiune în timpul fazei de irigare, garantând economisirea de bani datorită consumului redus de energie. Energia necesară pentru înfăşurarea furtunului reprezintă elementul esenţial în economia sistemelor de irigaţii autopropulsate: grupul turboreductor RM cu by-pass apă şi cutie de viteze cu patru trepte integrate reduce pierderile de presiune în timpul fazei de irigare, garantând economisirea de bani datorită consumului redus de energie.

Proiectarea rotorului turbinei este rodul unui calcul aerodinamic foarte avansat care a permis obţinerea unui flux canalizat al lichidului fără turbulenţe, fapt care asigură funcţionarea cu o presiune minimă la intrarea în maşină de 1,5 bari; calitatea grupului turboreductor se datorează tuturor pieselor interne mobile din oţel inoxidabil, precum toţi rulmenţii (inclusiv cei de la axul turbinei) din clasa A introduşi în baie de ulei.

În sistem este integrată şi frâna automată care se activează pe parcursul desfăşurării furtunului şi se dezactivează în timpul înfăşurării acestuia; în plus, la sfârşitul înfăşurării furtunului, turboreductorul trece maneta Pornire/Oprire în poziţia corectă pentru desfăşurarea ulterioară a furtunului.

Sistemul exclusiv Power Save™ de la RM permite schimbarea practică şi rapidă a vitezei chiar şi în timpul înfăşurării normale a furtunului cu apă sub presiune, reducând instantaneu viteza de rotire a turbinei, fără a fi necesară acţionarea comenzilor programatorului electronic.

Grupul turboreductor RM nu necesită întreţinere periodică şi, în plus, la sfârşitul irigării, orice reziduu lichid este evacuat automat din corpul turbinei.

PRECIZIA DE ROTIRE, DATORITĂ TRANSMISIEI CU LANŢ.

DenteUn alt aspect important al sistemelor de irigaţii RM: începând cu modelul 581 Gx Evo transmisia dintre turboreductor şi tambur este realizată cu lanţuri de înaltă rezistenţă ARNOLD STOLZEMBERG®, pretensionate cu role extrudate şi fără alungire; în plus, utilizând dantura reglabilă (o altă caracteristică exclusivă RM) plasată întotdeauna în diametrul cel mai exterior al tamburului se realizează un raport de transmisie foarte ridicat între roată şi turboreductor, fapt care reduce drastic absorbţia de energie pentru înfăşurare, precum şi cuplul la arborele de ieşire al reductorului, asigurând astfel durabilitatea acestuia.

La modelele 1000 Gx şi MAGNUM Fx lanţurile de transmisie sunt amplasate pe ambele laturi ale tamburului pentru a anula şi efectul de torsiune al tamburului.

AXUL TAMBURULUI: CEA MAI BUNĂ TEHNOLOGIE DISPONIBILĂ PE PIAŢĂ:

asse bobinaMasa tamburului cu furtunul de polietilenă înfăşurat şi umplut cu apă atinge 80% din greutatea sistemului: suporturile pe care se roteşte tamburul sunt supuse unor sarcini foarte ridicate generând, prin urmare, fricţiuni crescute care trebuie minimizate pentru a reduce efortul necesar mişcării.Masa tamburului cu furtunul de polietilenă înfăşurat şi umplut cu apă atinge 80% din greutatea sistemului: suporturile pe care se roteşte tamburul sunt supuse unor sarcini foarte ridicate generând, prin urmare, fricţiuni crescute care trebuie minimizate pentru a reduce efortul necesar mişcării.
Axul tamburului RM începând cu modelul 540 Gx este:
1. Susţinut de rulmenţi cu role de mare diametru care anulează fricţiunile;2. Protejat de o busolă din oţel inoxidabil interschimbabilă pe care acţionează garniturile cu buză de etanşare, garantând o durată lungă de funcţionare chiar şi prezenţa lichidelor corozive, precum dejecţiile lichide.3. Întreţinere facilitată: garniturile cu buză de etanşare uzate pot fi înlocuite în câteva minute.Această tehnologie, prezentă doar la modelele RM, este prezentă la toată gama, inclusiv modelele mai economice.

 


FUNCŢIONARE INTUITIVĂ DATORITĂ PROGRAMATOARELOR RM RAINMASTER 2.6

programmatore
Programatoarele electronice RM au fost proiectate pentru o integrare perfectă în sistemele de irigaţii, asigurând utilizarea simplă şi oferind un afişaj intuitiv în mai multe limbi care poate fi exclus cu uşurinţă fără a întrerupe ciclul de irigaţii al sistemului, pentru trecerea de la funcţionarea automată la cea manuală.Programatoarele electronice RM au fost proiectate pentru o integrare perfectă în sistemele de irigaţii, asigurând utilizarea simplă şi oferind un afişaj intuitiv în mai multe limbi care poate fi exclus cu uşurinţă fără a întrerupe ciclul de irigaţii al sistemului, pentru trecerea de la funcţionarea automată la cea manuală.
Fiecare tip de programator este echipat cu un presostat de siguranţă care opreşte sistemul când presiunea coboară sub nivelul minim. Opţional, sunt disponibile supape electromecanice de descărcare şi/sau închidere, modem GSM, panou solar pentru încărcarea bateriei şi anemometru. este posibilă de asemenea utilizarea tunului suplimentar pentru sfârşitul înfăşurării, furnizat ca dispozitiv opţional.

 

occhioneO PRINDERE EXCEPŢIONALĂ CU UN INEL DE REMORCARE REGLABIL PE ÎNĂLŢIME.

Începând cu modelul 690 Gx Evo, proţapul este dotat cu inel de remorcare reglabil în înălţime şi bolţuri de piston simple.

 

TEHNOLOGIA MULTISECŢIUNE, PENTRU O STRUCTURĂ INDESTRUCTIBILĂ A TAMBURULUI

RuotaÎncepând cu modelul 581Gx, tamburul adoptă tehnologia multisecţiune cu nervuri şi flancuri realizate integral din tablă cu grad de rezistenţă ridicat DOMEX 420™ (rezistenţă de curgere la 420 kg/mm2), alcătuite din secţiuni tăiate în prealabil cu sistemul Laser HD şi asamblate prin sudare robotizată, garantând o rezistenţă ridicată la îndoire, în ciuda greutăţii reduse a tamburului şi a creşterii cu 300% a suprafeţei de sprijin a furtunului PE pe laturile tamburului (avantaj important raportat la sistemul mai vechi); inelul interior este realizat din tablă plană calandrată, care menţine şi prelungeşte durata de funcţionare a furtunului din polietilenă.

La modelele 890 Gx, 990 Gx, Magnum Fx secţiunea laterală a tamburului are profil conic pentru a contracara ulterior toate flexiunile laterale, chiar şi pe parcursul înfăşurărilor mai dificile. Secţiunile fiecărui flanc sunt proiectate pentru a fi acoperite integral cu vopsea în dublu strat chiar şi pe părţile interioare, anulând astfel deteriorarea oţelului în zonele închise sau ascunse. O secţiune laterală de culoare albă permite verificarea rotirii regulate a tamburului chiar şi de la mare distanţă.

 multi sezione

STABILITATE MAXIMĂ ŞI CONTROL AL DIRECŢIEI  ÎN ORICE CONDIŢII, DATORITĂ CĂRUCIOARELOR PORTASPERSOR RM

multi sezione 1Toate cărucioarele sunt disponibile în versiunea cu 2 sau 4 roţi fixe şi o anvelopă de direcţie.

Această roată permite căruciorului să urmărească furtunul de irigaţii în poziţia în care a fost desfăşurat (fig. A) deoarece ca roată de direcţie este ghidată de furtunul PE, eliminând lipsa de precizie caracteristică cărucioarelor cu roată centrală fixă sau sabot care nu intră în traiectoria ideală în cazul traseelor care nu sunt perfect rectilinii (fig. B).

Opţional pot fi furnizate roţi din fontă cu margine direcţională (create special pentru a fi fixate la roata de direcţie) care cresc controlul direcţiei şi masa în punctul cel mai necesar.

Ambele roţi sunt dotate cu butuci cu rulmenţi conici şi gresor.

Întreaga structură a căruciorului este zincată la cald, fapt care garantează o rezistenţă mai mare la coroziune. 

 

INSTALAŢIE OLEOHIDRAULICĂ PERSONALIZABILĂ

oleodinamicoÎncepând cu 570Gx Evo, modelele sunt dotate cu un sistem oleohidraulic complet pentru acţionarea picioarelor posterioare hidraulice şi ridicarea căruciorului; la toate modelele, sistemul oleohidraulic poate fi implementat cu picior proţap acţionat hidraulic, rotire hidraulică a turelei, ridicarea hidraulică independentă a căruciorului (în cazul sistemelor dotate cu rampă de udare).

La sistemele de irigaţii dotate cu braţ de derulare posterior al furtunului din PE, este utilizat un picior de susţinere proţap basculant adecvat structurat, util pentru îmbunătăţirea fixării în pământ în timpul înfăşurării.La sistemele de irigaţii dotate cu braţ de derulare posterior al furtunului din PE, este utilizat un picior de susţinere proţap basculant adecvat structurat, util pentru îmbunătăţirea fixării în pământ în timpul înfăşurării.
În locul sistemului cu tuburi hidraulice legate la tractor sunt disponibile, opţional:
- Centrala oleohidraulică alimentată cu baterie încărcată pe bază de panouri solare.- Centrala oleohidraulică comandată de un grup motor în 4 timpi cu pornire automată sau electrică.

REZISTENŢĂ SUPERIOARĂ LA ÎMBĂTRÂNIRE, DATORITĂ CICLULUI DE VOPSIRE RM

Părţile vopsite ale tuturor sistemelor RM sunt supuse unui tratament preventiv de decapare şi unui proces succesiv de vopsire cu sistem electrostatic (care garantează acoperirea chiar şi a părţilor mai ascunse ale sistemului) în dublu strat, cu grunduri şi vopsele pe bază de apă foarte ecologice; fiecare ciclu este însoţit de un tratament de stabilizare în cuptor la 60°C, obţinându-se astfel suprafeţe cu o rezistenţă foarte ridicată la coroziune şi razele UVA.

 Verniciatura www Italiano

IRIGAŢII ÎNTOTDEAUNA PERFECTE, CHIAR ŞI LA SFÂRŞITUL ÎNFĂŞURĂRII

Începând cu modelul 540 Gx, căruciorul portaspersor se opreşte pe teren la sfârşitul înfăşurării iar următoarea cuplare şi ridicare este efectuată în mod complet automat, fără necesitatea unei intervenţii, chiar şi minime, din partea operatorului. Toate cărucioarele portaspersor sunt dotate cu terminal furtun basculant pentru a evita orice variaţie a stabilităţii în timpul apropierii căruciorului de sistemul de irigaţii, menţinând poziţia corectă a tunului până la sfârşitul irigării.

 Carrello ok


OSIE DUBLĂ CU BALANSIER ASIMETRIC, EFORT DE REMORCARE MINIM PE ORICE TEREN.

assale
Modelele din seria 990Gx şi 1000Gx (opţional modelele 690Gx, 790Gx, 890Gx) sunt dotate cu osie dublă cu roţi izodiametrice şi balansier asimetric; această soluţie permite o reducere considerabilă a efortului de remorcare pe trenurile dificile, care însoţită de o sarcină transversală redusă, garantează o şi mai bună repartizare a greutăţii în faza de direcţionare, sistemul fiind mai uşor de manevrat ca în cazul osiei unice.Modelele din seria 990Gx şi 1000Gx (opţional modelele 690Gx, 790Gx, 890Gx) sunt dotate cu osie dublă cu roţi izodiametrice şi balansier asimetric; această soluţie permite o reducere considerabilă a efortului de remorcare pe trenurile dificile, care însoţită de o sarcină transversală redusă, garantează o şi mai bună repartizare a greutăţii în faza de direcţionare, sistemul fiind mai uşor de manevrat ca în cazul osiei unice.
Sistemele pot fi echipate cu pneuri de diverse dimensiuni printre care cele cu secţiune mare de tipul „Big Size”.

 


GARANŢIA FIABILITĂŢII DATORITĂ TESTELOR INDIVIDUALE.

Collaudo

Toate sistemele RM sunt supuse unor teste precise înainte de a fi expediate clientului; probele la care sunt supuse sistemele sunt de tip mecanic pentru testarea modului de funcţionare, sau de tip hidraulic cu apă sub presiune la 12 bari pentru a verifica precizia conexiunilor şi rezistenţa diverselor componente la presiunea de lucru.

PREOCUPARE FAŢĂ DE MEDIU, DATORITĂ TEHNOLOGIEI DE ULTIMĂ GENERAŢIE.

LogoGreenProducţia RM respectă cerinţele de protecţie a mediului; utilizarea de materii prime provenite din surse ecologice şi certificate, utilizarea de vopsele exclusiv pe bază de apă, adoptarea de tehnologii pentru reducerea consumului energetic sunt câteva dintre principiile care stau la baza opţiunilor tehnice destinate sistemelor de irigaţii RM, cu menţiunea că doar o abordare atentă a acestor aspecte menite să reducă emisiile poluante contribuie la un mediu mai curat şi la sănătatea lucrătorilor.

FURTUN DIN POLIETILENĂ, CU GROSIME DIFERENŢIATĂ DE ÎNALTĂ CALITATE.

Toate sistemele de irigaţii RM utilizează furtunul din polietilenă cu densitate medie (PEMD) cu grosime diferenţiată începând cu diametrul de 90 inclusiv; grosimea cea mai mare din apropierea tamburului permite o mai bună precizie a înfăşurării şi o ovalizare redusă datorată curbării furtunului.

CLICK AICI pentru CATALOG PDF (dimensiune fisier: 196 MB)


 Catalog sisteme de irigatii APAN 2021

catalog irigatii Apan

Acest site foloseşte cookie-uri.

Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Citeste mai mult...

ACCEPT